Dirk Hunting Archery

Dirk hunting archery is een nieuwe bogen winkel gespecialiseerd in 2D, 3D en jacht bogen en materiaal. Naast de winkel hebben ze ook een buitenterrein en doen ze outdoor en bushcraft activiteiten.

Dirk hunting archery is een nieuwe bogen winkel gespecialiseerd in 2D, 3D en jacht bogen en materiaal.

In Vlaanderen is de jacht met de boog nog niet toegelaten voor nu, maar daar komt hopelijk binnenkort verandering in. Ons cliënteel bestaat uit 2 en 3D schutters en boogjagers uit Vlaanderen, Wallonië,  Frankrijk en Nederland. (In Wallonië en Frankrijk is de boogjacht wel toegelaten.)

Naast de winkel hebben we ook een buitenterrein, doen we outdoor en bushcraft activiteiten.

  • FBA leden krijgen bij Dirk hunting archery een korting, na te vragen via info@flemishbowhunting.be (grotere kortingen voor FBA Lifetime Members)
  • Bij aankoop van een nieuwe boog (voor hen die dat willen) krijgt men een uur les gratis (twv 50€).
  • Uiteraard zorgen wij er altijd voor dat de boog gebruiksklaar is, afgesteld op de koper en een after sales service na een 200/300 geschoten pijlen.
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Dirk Vandervelpen

Zelf ben ik begonnen als traditioneel schutter voornamelijk op 2 en 3D wedstrijden. Als jager ben ik opgegroeid in een familie van jagers en wildbeheerders. De stap om dan ook met de boog te gaan jagen was snel gemaakt. Alleen heb ik daarvoor de traditionele boog geruild voor de compound boog. Voornaamste reden van het geweer voor de boog te ruilen was de inzetbaarheid van de pijl en boog op plekken waar je bv niet met het geweer een veilig schot kan afleveren. Het is vooral ook een veilige, rustige, stille aanvulling op de bestaande jachtmiddelen waardoor er op de meeste jachtgebieden een groter oppervlak kan afgedekt kan worden.

Daarnaast was ik zo gebeten door alles wat met boogschieten te maken had, dat ik mezelf daarin gespecialiseerd heb en een passie heb ontwikkeld voor het perfect afstellen van bogen, traditioneel en compound, en uiteraard alles wat daarbij komt kijken, pijlen, rizers, vizier, etc..

De stap naar een gespecialiseerde winkel was dan ook snel gemaakt, de passie voor het schieten met een boog en de jacht zitten in mijn bloed. Dat is dan ook de reden dat ik ben begonnen met 2D en 3D schieten, het is een zeer leuke hobby en je traint gelijk voor het jachtseizoen.

 Wat voor ons heel belangrijk is, is dat mensen zich thuis voelen in onze winkel en op ons schietterrein. En dat iedereen de  service krijgt die ze verdienen.

Zo doen we bijvoorbeeld niet aan misleidende korting op producten maar geven we service bij en na aankoop en/of bij problemen en zorgen zo dat boogschutter en materiaal optimaal op elkaar ingesteld zijn.

 Om een voorbeeld te noemen: als iemand een boog heeft gekocht in de winkel stellen we die volledig af, nadat ze daar een 100 of meer pijlen mee geschoten hebben kijken we de hele opzet na en passen die eventueel aan. Zo zijn de schutter en zijn of haar materiaal op elkaar afgesteld.

 Iedereen is altijd welkom om eens binnen te springen en wij zijn altijd bereid om jullie op weg te helpen in de wereld van het boogschieten. Ook buiten de openingsuren op afspraak.

Jos Tuininga

Pedagoog en outdoor specialist van opleiding. Na enkele jaren in de buitensport als begeleider te hebben gewerkt de stap gemaakt naar survival en dan met name bushcraft, het leven van, met en in de natuur.
Boog jacht was en is een heel belangrijk aspect van het leven in de natuur. De stap om met de boog te leren schieten en er vervolgens ook mee te gaan jagen was dus vanzelfsprekend. Daarnaast is het ook nog heel leuk en ontspannend.

Mijn aandeel in de winkel bestaat vooral uit het uitbouwen van onze buitenterrein waar je naast boogschieten ook met andere natuur activiteiten kan kennis maken.


Op dit terrein (300m van de winkel) hebben we een vast 2D parcours, een basis kamp met uiteraard een kampvuurplaats en kampeer mogelijkheden.


Het is een kamp met enkele basis voorzieningen waar naast het boogschieten ook andere activiteiten doorgaan zoals; bushcraft cursussen, wildpluk ervaring, kampvuur koken, boscafé, teambuilding, etc. Telkens met de nadruk op de natuur.
We nodigen iedereen uit bij het kampvuur om ook op het buitenterrein kennis te komen maken.
Hou zeker voor al onze activiteiten en evenementen de facebook pagina dirk hunting archery in de gaten.