Activiteiten

Welke activiteiten of events worden jaarlijks door de FBA gehouden ?

International Bowhunter Education Program ( IBEP ).

Dit is onze belangrijkste, meerdaagse opleiding, meer info vind je onder opleidingen.

Journée de Formation Obligatoire ( JFO ).

Dit is de verplichte dag opleiding die je het JFO certificaat bezorgd om wettelijk te kunnen jagen met pijl en boog in Frankrijk. En dit is verplicht indien je een validatie van een Frans jachtverlof aanvraagt langer dan 3 dagen ( 1 jaar ). De info vind je ook onder opleidingen.

Bow tuning dag.

Dit is een workshop die we elk jaar proberen te houden voor onze leden. Op dit event zorgen we voor een nazicht van ieders boog en leren we je de basisprincipes of hoe je zelf een boog leert afstellen. We doen onder andere een papiertest, snelheid en kinetische energie van je pijl worden gemeten. We leren hoe je een D-loop legt en kleine reparaties kan voeren.
 

Image
Image
Image

3D parcours en wedstrijd.

Elk jaar proberen we voor onze leden ook een 3D te organiseren of krijg je een uitnodiging voor 3D wedstrijden of parcours die we samen kunnen beleven. Dit is de perfecte training voor de jacht en leert je ondermeer beter afstand schatten en hoe je in verschillende posities toch een goed schot kan leveren.

Events.

Onze vereniging probeert ook steeds aanwezig te zijn op alle jacht gerelateerde events zoals jachtbeurzen, nationale en regionale jagersverenigingsdagen. We staan op elke editie van Hunting Gent, Jacht en Buitenleven Liempde (NL), Antwerpse jagersdag Wijnegem, Agricultura Alden Biesen,…

Voor een jagend publiek kunnen we events verzorgen zoals demonstraties en initiaties. Voor verdere info kan u ons best per email bereiken.