Wetgeving

Mogelijkheden om te jagen met pijl en boog.

De FBA doet zijn best om boogjacht mogelijkheden aan te bieden aan zijn leden. Elk jaar sturen we verschillende jachtdagen of aanbiedingen van jachtreisorganisatoren naar onze leden. Dankzij de jarenlange ervaring en kennis van onze instructeurs, kunnen we onze leden ook hulp bieden bij de organisatie van nationale of internationale jachtreizen. Via het verschaffen van informatie en persoonlijke bijstand doen we ons best om elk avontuur goed voor te bereiden.

Wallonië

Tot op heden is de jacht met pijl en boog niet verboden in Wallonië maar is zij ook niet wettelijk geregeld noch verboden. Dit houdt in dat een jager mag kiezen om met de boog te jagen behoudens hij wettelijk in orde is met geldig jachtverlof en validatie, verzekering en openingstijden. Hier zal je als Vlaming of Nederlander ook een Waalse validatie moeten aanvragen. Je hebt de keuze tussen 3 opeenvolgende dagen ( maximum 3 keer te valideren ) of 1 seizoen. Dit kan persoonlijk via één van de provinciale kantoren of online.  Meer info via deze link:

https://www.wallonie.be/fr/demarches/demander-un-permis-de-chasse#

We helpen onze leden persoonlijk met de aanvraag, indien nodig.

Frankrijk

Voor de meeste Vlaamse en Nederlandse leden is Frankrijk het dichtstbijzijnde land waar de boog wettelijk toegelaten is. Zoals in elk land zal je een geldige validatie jachtverlof nodig hebben om te mogen jagen. Dit kan via het aanmelden bij een departementale jachtorganisatie met de nodige gegevens en je nationaal jachtverlof of jachtakte. Je zal dan een identificatiecode ontvangen waarmee je online een validatie kan aanvragen. Online heb je de keuze tussen een validatie van 3 opeenvolgende dagen of voor 1 seizoen ( loopt vanaf 1 juli tot 31 juni ). Opgelet, wanneer je valideert voor meer dan 3 dagen is een JFO certificaat verplicht. Meer informatie over deze dagopleiding vind je onder opleidingen. Je hebt als gastjager dan ook nog eens de keuze tussen een departementaal jachtverlof of een nationaal jachtverlof ( geldig in alle Franse departementen).


http://chasseurdefrance.com/chasser-en-france/le-permis-de-chasser/


Hier kan je als lid ook bijstand vragen, indien nodig.

Landen binnen de Europese Unie


Alle informatie over de landen waar de boogjacht is toegestaan vind je op de website van de European Bowhunting Federation.


http://europeanbowhunting.org


Ook hier kan je als lid beroep doen op de kennis van onze instructeurs waarvan, velen internationale jachtervaring bezitten.


Landen buiten de Europese Unie


De grootste en bekendste werelddelen waar met de boog wordt gejaagd zijn Noord Amerika en Afrika. De verenigde Staten, Canada, Argentinië maar ook Australië en Nieuw Zeeland zijn allemaal landen bij uitstek met een grote verscheidenheid aan wildsoorten die met de boog te bejagen zijn. Op het Afrikaanse continent zijn het vooral Zuid-Afrika, Botswana, Zimbabwe en Namibië die bekend zijn om hun jachtmogelijkheden. Indien je plannen hebt of informatie zoekt kan je ons gerust aanspreken en zullen we proberen om ervaringen en kennis te delen.


http://www.sabowhunting.co.za/SABA/ASP/main.asp


http://www.napha-namibia.com/legal-information/bow-hunting/